Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filet z indyka z żurawiną"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 188
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 308
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 188
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 308
Składniki
W filecie natnij nożem otwór i delikatnie rozbij. Obsyp solą, pieprzem i wstaw do lodówki. Po tym czasie nafaszeruj kieszonkę mięsną żurawiną, ilość zależy od upodobań.
Otwór zszyj przy pomocy igły i nitki, którą usuń zaraz po usmażeniu. Na patelni rozgrzej olej i filet z indyka obsmaż z dwóch stron, po czym przełóż go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180° C na 40 minut, 10 minut przed końcem zdejmij pokrywkę, aby mięso się zarumieniło.Źródło: Na żywo