Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filet z indyka z żurawiną"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 234
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 234
Składniki
W filecie natnij nożem otwór i delikatnie rozbij. Obsyp solą, pieprzem i wstaw do lodówki. Po tym czasie nafaszeruj kieszonkę mięsną żurawiną, ilość zależy od upodobań.
Otwór zszyj przy pomocy igły i nitki, którą usuń zaraz po usmażeniu. Na patelni rozgrzej olej i filet z indyka obsmaż z dwóch stron, po czym przełóż go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180° C na 40 minut, 10 minut przed końcem zdejmij pokrywkę, aby mięso się zarumieniło.Źródło: Na żywo