Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet z kurczaka w sosie estragonowym"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 49
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut
Szalotki obrać, pokroić w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju zrumienić filety z obu stron. Oprószyć solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, smażyć około 12 minut. Kalafiory (ewentualnie brokuły) podzielić na małe różyczki. Gotować 7 minut w posolonym wrzątku. Mięso zdjąć z patelni, skropić sokiem z pomarańczy. Trzymać w cieple.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć szalotki. Oprószyć je mąką, krótko zasmażyć. Wlać bulion, zagotować, wymieszać z musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Do sosu dodać posiekany estragon, wlać śmietanę i mocno podgrzać.
Płatki migdałowe zrumienić na patelni bez tłuszczu. Filety polać sosem. Podawać ze zrumienionymi na maśle różyczkami kalafiora. Posypać płatkami migdałowymi. Udekorować skórką pomarańczy.Źródło: Życie na gorąco