Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet z kurczaka w sosie estragonowym"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1327
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4168
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1161
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1327
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4168
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1161
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut
Szalotki obrać, pokroić w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju zrumienić filety z obu stron. Oprószyć solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, smażyć około 12 minut. Kalafiory (ewentualnie brokuły) podzielić na małe różyczki. Gotować 7 minut w posolonym wrzątku. Mięso zdjąć z patelni, skropić sokiem z pomarańczy. Trzymać w cieple.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć szalotki. Oprószyć je mąką, krótko zasmażyć. Wlać bulion, zagotować, wymieszać z musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Do sosu dodać posiekany estragon, wlać śmietanę i mocno podgrzać.
Płatki migdałowe zrumienić na patelni bez tłuszczu. Filety polać sosem. Podawać ze zrumienionymi na maśle różyczkami kalafiora. Posypać płatkami migdałowymi. Udekorować skórką pomarańczy.Źródło: Życie na gorąco