Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Fileta pokroić w małe kawałki i zamarynować w oleju z przyprawami do gyros i kebab.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rozgrzać olej na patelni, wyłożyć startą marchewkę i podsmażyć. Przełożyć do miseczki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na patelni. Przełożyć do miseczki.
Pieczarki pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni. Przełożyć do miseczki.
Zamarynowanego fileta wyłożyć na patelnię, podlać wodą i dusić do miękkości.
Do uduszonego fileta dodać pozostałe składniki (marchewkę, cebulę i pieczarki) i dusić jeszcze przez chwilę.
Ugotować ryż i można zajadać :)