Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 245
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 84
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 245
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 84
Składniki
Fileta pokroić w małe kawałki i zamarynować w oleju z przyprawami do gyros i kebab.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rozgrzać olej na patelni, wyłożyć startą marchewkę i podsmażyć. Przełożyć do miseczki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na patelni. Przełożyć do miseczki.
Pieczarki pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni. Przełożyć do miseczki.
Zamarynowanego fileta wyłożyć na patelnię, podlać wodą i dusić do miękkości.
Do uduszonego fileta dodać pozostałe składniki (marchewkę, cebulę i pieczarki) i dusić jeszcze przez chwilę.
Ugotować ryż i można zajadać :)