Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 757
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 757
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Fileta pokroić w małe kawałki i zamarynować w oleju z przyprawami do gyros i kebab.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rozgrzać olej na patelni, wyłożyć startą marchewkę i podsmażyć. Przełożyć do miseczki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na patelni. Przełożyć do miseczki.
Pieczarki pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni. Przełożyć do miseczki.
Zamarynowanego fileta wyłożyć na patelnię, podlać wodą i dusić do miękkości.
Do uduszonego fileta dodać pozostałe składniki (marchewkę, cebulę i pieczarki) i dusić jeszcze przez chwilę.
Ugotować ryż i można zajadać :)