Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu danie ale niezwykle smaczne i aromatyczne, będzie wracać na każdy stół.
Deska do krojenia, tarka , patelnia do smażenia
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Składniki
Filet umyć pokroić w słupki, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Czosnek obrać , przecisnąć przez praską. Marchew, seler obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Por umyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę, czosnek , smażyć 2 minuty, dodać marchew, seler, por doprawić solą, pieprzem, smażyć 3 minuty , doprawić ziołami prowansalskimi.
Wrzucić przygotowany filet.
Smażyć 5 minut, zalać bulionem, gotować 20 minut, dodać śmietanę, doprawić pieprzem, gotować 1 minutę, wyłączyć i posypać pietruszką. Podawać z ulubionymi dodatkami.