Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu danie ale niezwykle smaczne i aromatyczne, będzie wracać na każdy stół.
Deska do krojenia, tarka , patelnia do smażenia
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 672
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1816
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3445
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27175
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 672
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1816
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3445
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27175
Składniki
Filet umyć pokroić w słupki, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Czosnek obrać , przecisnąć przez praską. Marchew, seler obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Por umyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę, czosnek , smażyć 2 minuty, dodać marchew, seler, por doprawić solą, pieprzem, smażyć 3 minuty , doprawić ziołami prowansalskimi.
Wrzucić przygotowany filet.
Smażyć 5 minut, zalać bulionem, gotować 20 minut, dodać śmietanę, doprawić pieprzem, gotować 1 minutę, wyłączyć i posypać pietruszką. Podawać z ulubionymi dodatkami.