Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filety rybne nadziewane fasolką"
Składniki
Fasolkę szparagową wrzucić do osolonego wrzątku, gotować około 3 minut. Odcedzić na sicie. Około 1/4 fasolki drobno pokroić, wymieszać z posiekanym koperkiem i startym parmezanem.
Filety rybne opłukać i dobrze osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić w nich nacięcie. Do powstałych kieszonek nałożyć fasolkowy farsz. Nacięcie spiąć wykałaczkami. Filety oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Z jajek i mąki przyrządzić rzadkie ciasto o gładkiej konsystencji. Nafaszerowane filety rybne najpierw obtoczyć w cieście, a następnie w bułce tartej. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i szybko podsmażyć na nim cebulę wraz z pozostałą fasolką. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i podawać jako dodatek do smażonych filetów z dorsza.
Filety rybne zamiast fasolką szparagową możemy nadziać szpinakiem – świeżym, podsmażonym na oliwie i obowiązkowo doprawionym czosnkiem.Źródło: Życie na gorąco