Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety z gęsi w cieście"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Filety oczyść i natnij w kilku miejscach. Posyp przyprawą do drobiu i na rozgrzanym oleju obsmaż z każdej strony. Następnie podlej mięso małą ilością bulionu i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 °C przez ok. 60 minut.
Podczas pieczenia polewaj sosem. Miękkie piersi wyjmij z rondelka i jeszcze ciepłe obtocz w ziołach. Kiedy ostygną, pokrój na grubsze plastry. Ciasto rozwałkuj i pokrój w kwadraty. Na środku każdego z nich połóż kawałek mięsa i zwiń.
Następnie przenieś je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem i posyp sezamem. Piecz w piekarniku w 200 °C do przyrumienienia.Źródło: Na żywo