Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z piekarnika: filety drobiowe pieczone z papryką, pieczarkami, cebulą i czosnkiem. Potrawa banalnie prosta, każdemu wyjdzie pyszna:) Dodatkowo podana z surówką z pomidora i papryki z odrobiną natki:) Można podawać z ryżem, ziemniakami lub chlebem:)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19824
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 475
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242709
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19824
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 475
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242709
Składniki
Filety z kurczaka rozcinamy na 4 kotlety, lekko rozbijamy lub nakłuwamy siekaczem do mięsa i nacieramy solą, pieprzem i mieloną papryką. Odstawiamy do lodówki na 2 godz. Cebulę kroimy w małą kostkę, czosnek drobno siekamy i szklimy na patelni na rozgrzanym maśle /ewentualnie oleju/. Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy do czasu aż sok, który puszczą pieczarki odparuje. W naczyniu żaroodpornym układamy filety drobiowe a na nich pieczarki z warzywami. Naczynie nakrywamy folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C, zapiekamy 30 min, następnie naczynie odkrywamy i pieczemy jeszcze 10-15 min. Surówka: pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Rzodkiewki dokładnie szorujemy i kroimy w pół plastry lub kostkę, dodajemy do pomidorów, dodajemy natkę, olej i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Upieczone filety podajemy pod pieczarkami z papryką z surówką pomidorowo-rzodkiewkową a jako dodatek ziemniaki, ryż lub pieczywo.