Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brytyjskie danie składające się ze smażonej ryby w cieście i frytek, danie z dogrywki w "MasterChef Polska"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Filety osuszyć i pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem. Z jajka, piwa i mąki wymieszać gęste ciasto naleśnikowe. Rozgrzać tłuszcz na głębokiej patelni. Filety posypać mąką, zanurzać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Obrać ziemniaki, pokroić w słupki, włożyć do miski z zimną wodą. W rondlu lub frytkownicy rozgrzać olej. Frytki osuszyć papierowym ręcznikiem i smażyć porcjami w rozgrzanym oleju aby były złote i chrupiące. Odsączyć i posolić. Podawać z ćwiartką cytryny do skropienia ryby. Ja podałam z sosem z kiszonych ogórków, świetnie pasuje do ryby i jako dip do frytek.