Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i sycące danie, które można serwować zarówno na co dzień, jak i od święta. Przepis pochodzi z 421. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8568
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7062
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4818
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327593
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8568
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7062
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4818
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327593
Składniki
Masło roztopić w garnku. Wsypać mąkę. Przesmażyć. Wlać mleko. Wymieszać i zagotować.
Zdjąć z kuchenki. Dodać żółtko. Przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić posiekany koperek i szczypior. Dodać łososia podzielonego na mniejsze kawałki. Delikatnie wymieszać.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Dodać masło, wlać mleko i ugnieść. Przyprawić świeżo zmieloną garnką muszkatołową.
Filety pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić na dnie naczynia do zapiekania (wcześniej wysmarować je olejem). Na rybie ułożyć krewetki.
Zalać sosem. Nałożyć purée. Zrobić artystyczny nieład. Zapiekać przez 40-50 minut w temp. 180 st. C (ziemniaki powinny być rumiane).