Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam Wam coś szczególnego – burgery z łososia ze szpinakiem. Są przepyszne i aromatyczne, nadają się na obiad, na wigilijny stół, a także do hamburgerów. .
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 466
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 466
Składniki
Usuń skórę z łososia i zmiel go w maszynce do mielenia mięsa. Przełóż do miski. Szpinak dokładnie umyj i drobno posiekaj i dodaj do łososia. Wbij jajko do miski oraz dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Pokrusz ser pleśniowy na małe kawałki. Wymieszaj wszystkie składniki razem z solą, pieprzem, gałką muszkatołową i chili. Dodaj również sok z cytryny. Smaż kotlety na patelni teflonowej bez tłuszczu po około 5 minut z każdej ze stron. Podawaj z ziemniakami w mundurkach lub w formie hamburgerów z bułką grahamką.