Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Francuskie crepes"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1166
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1166
Składniki
Rozgrzej patelnię, na środek wsyp cukier i skrop go sokiem z cytryny.
Gdy syrop będzie brązowy, dodaj skórkę oraz sok z pomarańczy i szybko wymieszaj. Dodaj masło i mieszaj, aż syrop będzie gładki.
Wlej likier pomarańczowy i wymieszaj. Na rozgrzaną patelnię połóż naleśniki, wlej brandy i podpal.Źródło: Na żywo