Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Francuskie crepes"
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36632
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 246
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36632
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 246
Składniki
Rozgrzej patelnię, na środek wsyp cukier i skrop go sokiem z cytryny.
Gdy syrop będzie brązowy, dodaj skórkę oraz sok z pomarańczy i szybko wymieszaj. Dodaj masło i mieszaj, aż syrop będzie gładki.
Wlej likier pomarańczowy i wymieszaj. Na rozgrzaną patelnię połóż naleśniki, wlej brandy i podpal.Źródło: Na żywo