Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie jajko"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28443
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28443
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Ugotuj na twardo 6 jajek. Zalej je zimną wodą, obierz ze skorupek.
Pieczarki oczyść, umyj, drobniutko pokrój. Obierz i posiekaj cebulę. Przygotowane smaż na maśle, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw solą i pieprzem.
Z ciasta wytnij 6 kółek dużych i tyle samo małych. Na małym kółku połóż jajko, obłóż pieczarkami, połóż duże koło, zlep brzegi. Posmaruj jajkiem. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C.
Porcje 6. Przygot. 45 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 350 kcal.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Bella Relaks