Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie jajko"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35878
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 255
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 290
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35878
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 255
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 290
Składniki
Ugotuj na twardo 6 jajek. Zalej je zimną wodą, obierz ze skorupek.
Pieczarki oczyść, umyj, drobniutko pokrój. Obierz i posiekaj cebulę. Przygotowane smaż na maśle, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw solą i pieprzem.
Z ciasta wytnij 6 kółek dużych i tyle samo małych. Na małym kółku połóż jajko, obłóż pieczarkami, połóż duże koło, zlep brzegi. Posmaruj jajkiem. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C.
Porcje 6. Przygot. 45 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 350 kcal.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Bella Relaks