Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity gulasz z soczystą cielęciną.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1450
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1450
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Składniki
Grzyby namoczyć. Cielęcinę pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Mięso przełożyć na deskę. Na tej samej patelni zezłocić posiekaną w drobną kostkę cebulę. Dorzucić pokrojony czosnek. Dodać pomidory wraz z zalewą. Przyprawić liściem laurowym. Dodać pokrojone grzyby oraz wodę, w której się moczyły. Wlać wino. Przyprawić solą i pieprzem. Do sosu włożyć usmażoną cielęcinę. Przykryć i dusić do miękkości.
Dorzucić orzeszki piniowe. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.
Podawać z pieczywem.