Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity gulasz z soczystą cielęciną.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Składniki
Grzyby namoczyć. Cielęcinę pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Mięso przełożyć na deskę. Na tej samej patelni zezłocić posiekaną w drobną kostkę cebulę. Dorzucić pokrojony czosnek. Dodać pomidory wraz z zalewą. Przyprawić liściem laurowym. Dodać pokrojone grzyby oraz wodę, w której się moczyły. Wlać wino. Przyprawić solą i pieprzem. Do sosu włożyć usmażoną cielęcinę. Przykryć i dusić do miękkości.
Dorzucić orzeszki piniowe. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.
Podawać z pieczywem.