Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity gulasz z soczystą cielęciną.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12373
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13270
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5592
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12373
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13270
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5592
Składniki
Grzyby namoczyć. Cielęcinę pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Mięso przełożyć na deskę. Na tej samej patelni zezłocić posiekaną w drobną kostkę cebulę. Dorzucić pokrojony czosnek. Dodać pomidory wraz z zalewą. Przyprawić liściem laurowym. Dodać pokrojone grzyby oraz wodę, w której się moczyły. Wlać wino. Przyprawić solą i pieprzem. Do sosu włożyć usmażoną cielęcinę. Przykryć i dusić do miękkości.
Dorzucić orzeszki piniowe. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.
Podawać z pieczywem.