Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frittata z pomidorami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, gotuj 15 minut w posolonej wodzie. Paprykę i pomidory umyj, oczyść z pestek, pokrój w kostkę. Ziemniaki odcedź, pokrój w plasterki. Na dużej patelni rozgrzej olej z dodatkiem masła. Na gorący tłuszcz włóż plasterki ziemniaków i lekko je zrumień. Dołóż paprykę oraz pomidory. Smaż razem jeszcze chwilę. Posyp solą i pieprzem.
Jajka wbij do miseczki. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Dolej mleko. Wsyp sól, gałkę i pieprz do smaku. Wymieszaj całość widelcem.
Warzywa równomiernie zalej masą jajeczną. Patelnię wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Frittatę piecz przez 20 minut. Od razu po wyjęciu pokrój na porcje. Udekoruj świeżym oregano. Serwuj np. z pikantnym sosem pomidorowym.Źródło: Naj