Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki ryżowe z serem"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 13
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 29
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 305
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2527
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 13
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 29
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 305
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2527
Składniki
Ryż płuczemy, a następnie gotujemy w posolonej wodzie tak długo, aż stanie się miękki. Odcedzamy i czekamy, aż woda dobrze ścieknie. Cebulkę dymkę oczyszczamy, a następnie drobno kroimy.
Wkładamy ryż do misy. Dodajemy cebulkę, wbijamy jajka, dokładamy twaróg oraz ser. Doprawiamy całość solą i pieprzem, a potem ugniatamy tak, by powstała jednolita masa.
Rozgrzewamy olej na patelni. Z masy ryżowej formujemy małe placuszki i smażymy je powoli na patelni z obu stron – tak długo, aż się przyrumienią. Podajemy z keczupem i surówką warzywną.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 426 kcal Białko 9,1 g/ Tłuszcz 36 g/Węglowodany 38 gŹródło: Rewia