Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki w sosie grzybowym"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 475
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 475
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Grzyby namocz na noc. Ugotuj. Odcedź, wywar zachowaj. Grzybki posiekaj.
Kajzerkę namocz w wodzie lub mleku, odciśnij. Dodaj do mielonego mięsa, wbij jajko, wyrób, przypraw.
Uformuj placki grubości pół cm. Na każdym ułóż po plastrze szynki i boczku, posmaruj musztardą, zwiń.
Frykadelki obtocz w mące, obsmaż na rozgrzanym oleju. Ułóż w rondelku, dodaj grzyby i wywar, oprósz solą, duś pod przykryciem 20 min. Dodaj zasmażkę z mąki i masła, wymieszaj, przypraw, zagotuj.
<strong>Przepis przysłała Daria Rams z Rytra.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie