Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka mięsna z warzywami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11303
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9849
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11303
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9849
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, mięso oczyść, umyj. Paprykę pokrój w kostkę. Do garnka włóż włoszczyznę, mięso, liście laurowe, ziela angielskie, wlej tyle wody, by wszystko przykryła, zagotuj.
Opal nad ogniem cebulę, dodaj do wywaru. Całość gotuj 1,5 godziny.
Wywar odcedź, mięso oddziel od kości, pokrój w paski. Odparuj połowę wywaru, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, żelatynę. Przypraw, zagotuj. Paprykę i mięso układaj w foremkach, zalej wywarem. Schłodź.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień