Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka mięsna z warzywami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 539
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1426
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 402
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 539
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1426
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 402
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, mięso oczyść, umyj. Paprykę pokrój w kostkę. Do garnka włóż włoszczyznę, mięso, liście laurowe, ziela angielskie, wlej tyle wody, by wszystko przykryła, zagotuj.
Opal nad ogniem cebulę, dodaj do wywaru. Całość gotuj 1,5 godziny.
Wywar odcedź, mięso oddziel od kości, pokrój w paski. Odparuj połowę wywaru, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, żelatynę. Przypraw, zagotuj. Paprykę i mięso układaj w foremkach, zalej wywarem. Schłodź.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień