Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galaretka z kurczakiem"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Kurczaka i oczyszczone marchewki zalej 3 litrami wody, gotuj 40 min.
Odcedź, rosół przypraw solą i pieprzem. Mięso i warzywa drobno pokrój. Żelatynę namocz w pół szklanki zimnej wody, wlej do rosołu, wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo.
Obierz, pokrój w kostkę. W wydmuszkach ułóż trochę mięsa, marchewkę, osączony groszek i jajka. Zalej gorącym wywarem. Ostudź, włóż do lodówki, najlepiej na całą noc. Ostrożnie zdejmij skorupki.Źródło: Chwila dla Ciebie