Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 111
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 890
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 111
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 890
Składniki
Zdejmuję z pomidorów skórkę, kroję je w kostkę. Z papryki usuwam nasiona, kroję ją w cząstki. Ogórek obieram, kroję w plastry, cebulę w cząstki. Czosnek przeciskam przez praską.
Warzywa mieszam, dodaję pokruszony chleb, miksuję i doprawiam octem winnym, oliwą z oliwek, solą, pieprzem, cukrem i ewentualnie ziołami prowansalskimi. Jeżeli chłodnik jest za gęsty, rozrzedzam go zimną, przegotowaną wodą.
Zupę schładzam w lodówce. Rozlewam do miseczek, oprószam świeżo mielonym czarnym pieprzem (można też skropić oliwą).
25 min • Porcja ok. 30 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie