Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gazpacho z tortillą"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Składniki
Obraną cebulę, czosnek i łodygi selera pokrój drobno razem z odpeskowaną papryczką chili. Zeszklij warzywa na mocno patelni z 4 łyżkami rozgrzanej oliwy.
Po kilka minutach dodaj pomidory z puszki z sosem, bulion i grzanki.
Gotuj około pół godziny, a następnie zmiksuj, przypraw do smaku i schłodź.
Obrane ze skóry awokado pokrój, skrop sokiem z cytryny, po czym wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i ogórkiem.
Zrolowaną tortillę potnij w plastry i obsmaż na reszcie oliwy na złoty kolor. Włóż do zupy razem z przygotowanym wcześniej awokado.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 190
Jedna porcja: 5 zł
<strong>Katarzyna Dzierżega z Rzeszowa</strong>Źródło: Super TV