Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na 11 listopada wykorzystuję z gęsi nogi i filet z piersi. Najpierw skórę na piersi nacinam tworząc krateczkę ,a na nogach parę razy ale tylko wzdłóż.Mięso obficie nacieram majerankiem i estragonem zalewam czerwonym wytrawnym winem i do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu porcje z gęsiny nacieram solą i pieprzem i odstawiam na 2 godziny. Po upływie 2 godzin piersi i nogi obsmażam na suchej patelni najpierw stroną ze skórką 6 min a z drugiej strony 4 minuty.Obsmażone kawałki mięsa wkładam do rękawa do pieczenia wlewam wino wino w którym macerowało się mięso dodaję jabłko pocięte na kawałki ze skórką bez gniazd nasiennych i do piekarnika na 100 minut temp 180 C.Po wyjęciu mięso chwilę odpoczywa i wędruje na na stół oczywiście w towarzystwie modrej kapusty i pyz.Pychotka.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Najpierw skórę na piersi nacinam tworząc krateczkę ,a na nogach parę razy ale tylko wzdłóż.Mięso obficie nacieram majerankiem i estragonem zalewam czerwonym wytrawnym winem i do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu porcje z gęsiny nacieram solą i pieprzem i odstawiam na 2 godziny.ą ze skórką 6 min a z drugiej strony 4 minuty.
Obsmażone kawałki mięsa wkładam do rękawa do pieczenia wlewam wino wino w którym macerowało się mięso dodaję jabłko pocięte na kawałki ze skórką bez gniazd nasiennych i do piekarnika na 100 minut temp 180 C.Po wyjęciu mięso chwilę odpoczywa i wędruje na na stół oczywiście w towarzystwie modrej kapusty i pyz.Pychotka.