Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na 11 listopada wykorzystuję z gęsi nogi i filet z piersi. Najpierw skórę na piersi nacinam tworząc krateczkę ,a na nogach parę razy ale tylko wzdłóż.Mięso obficie nacieram majerankiem i estragonem zalewam czerwonym wytrawnym winem i do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu porcje z gęsiny nacieram solą i pieprzem i odstawiam na 2 godziny. Po upływie 2 godzin piersi i nogi obsmażam na suchej patelni najpierw stroną ze skórką 6 min a z drugiej strony 4 minuty.Obsmażone kawałki mięsa wkładam do rękawa do pieczenia wlewam wino wino w którym macerowało się mięso dodaję jabłko pocięte na kawałki ze skórką bez gniazd nasiennych i do piekarnika na 100 minut temp 180 C.Po wyjęciu mięso chwilę odpoczywa i wędruje na na stół oczywiście w towarzystwie modrej kapusty i pyz.Pychotka.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 213
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 213
Składniki
Najpierw skórę na piersi nacinam tworząc krateczkę ,a na nogach parę razy ale tylko wzdłóż.Mięso obficie nacieram majerankiem i estragonem zalewam czerwonym wytrawnym winem i do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu porcje z gęsiny nacieram solą i pieprzem i odstawiam na 2 godziny.ą ze skórką 6 min a z drugiej strony 4 minuty.
Obsmażone kawałki mięsa wkładam do rękawa do pieczenia wlewam wino wino w którym macerowało się mięso dodaję jabłko pocięte na kawałki ze skórką bez gniazd nasiennych i do piekarnika na 100 minut temp 180 C.Po wyjęciu mięso chwilę odpoczywa i wędruje na na stół oczywiście w towarzystwie modrej kapusty i pyz.Pychotka.