Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Carbonara, ale nie z makaronem tylko z kluseczkami. Pyszne, proste i szybkie danie. Miękkie gnocchi świetnie smakują z chrupiącym guanciale i kremowym sosem jajeczno-serowym
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 133
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9377
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 985
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 133
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9377
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 985
Składniki
Guanciale kroimy w kostkę. Podsmażamy, aż mocno się zarumieni. W międzyczasie gnocchi wrzucamy na wrzątek na 2 minuty. Odcedzamy i wrzucamy kluseczki do guanciale (zostawiamy wodę z gotowania klusek). Kluseczki chwilę smażymy. W tym czasie żółtka mieszamy z tartym serem. Kluseczki zdejmujemy z ognia. Dodajemy masę żółtkową i małą chochelkę wody z gotowania gnocchi. Mieszamy dokładnie, aż sos otoczy dokładnie kluseczki. Doprawiamy mielonym pieprzem do smaku. Podajemy od razu.