Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Carbonara, ale nie z makaronem tylko z kluseczkami. Pyszne, proste i szybkie danie. Miękkie gnocchi świetnie smakują z chrupiącym guanciale i kremowym sosem jajeczno-serowym
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 581
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11165
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3936
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 581
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11165
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3936
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Składniki
Guanciale kroimy w kostkę. Podsmażamy, aż mocno się zarumieni. W międzyczasie gnocchi wrzucamy na wrzątek na 2 minuty. Odcedzamy i wrzucamy kluseczki do guanciale (zostawiamy wodę z gotowania klusek). Kluseczki chwilę smażymy. W tym czasie żółtka mieszamy z tartym serem. Kluseczki zdejmujemy z ognia. Dodajemy masę żółtkową i małą chochelkę wody z gotowania gnocchi. Mieszamy dokładnie, aż sos otoczy dokładnie kluseczki. Doprawiamy mielonym pieprzem do smaku. Podajemy od razu.