Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Carbonara, ale nie z makaronem tylko z kluseczkami. Pyszne, proste i szybkie danie. Miękkie gnocchi świetnie smakują z chrupiącym guanciale i kremowym sosem jajeczno-serowym
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1439
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 485
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1439
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 485
Składniki
Guanciale kroimy w kostkę. Podsmażamy, aż mocno się zarumieni. W międzyczasie gnocchi wrzucamy na wrzątek na 2 minuty. Odcedzamy i wrzucamy kluseczki do guanciale (zostawiamy wodę z gotowania klusek). Kluseczki chwilę smażymy. W tym czasie żółtka mieszamy z tartym serem. Kluseczki zdejmujemy z ognia. Dodajemy masę żółtkową i małą chochelkę wody z gotowania gnocchi. Mieszamy dokładnie, aż sos otoczy dokładnie kluseczki. Doprawiamy mielonym pieprzem do smaku. Podajemy od razu.