Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1906
Dodano: 25.03.2010
Odsłon: 5038
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
do zmielonych ziemniakow dodajemy make jajko, przetarty czosnek i cebule oraz parmezan i przyprawy,
wyrabiamy na jednolita mase, i forujemy kluski ja do miesa w kawalku preferuje takie wieksze jak na zdjeciu, ale do samego sosu albo do zapiekania mozna formowac normalne malutkie kluseczki i lekko przycisnac widelcem nadajac ksztaltu,
wrzucac na gotujaca sie wode; gotowac okolo 4 -5 minut az wyplyna na wierzch, podawac prosto po ugotowaniu albo zrobic wczesniej i tak jak ja pokazuje w tej wersji odsmazyc lekko na patelni na lyzce masla posypujac parmezanem z ziolami, smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

gosia29 25 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Na pewno wypróbuje , a czy przepis na to mięsko obok tez można dostać? Dziękuje i pozdrawiam!1 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 25 marca 2010Zgłoś do usunięcia
moja rodzinka lubi kopytka a takich to im jeszcze nie robiłam,wyptóbuje w najbliższym czasie1 Kto głosował? | Odpowiedz