Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gnocchi: Włoskie kluski na słodko"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3445
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 297
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6923
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 323
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3445
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 297
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6923
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 323
Składniki
Ser biały zmiel kilkakrotnie. Wbij 2 jajka i dodaj przesianą mąkę pszenną.
Zagniataj ciasto do momentu powstania zwartej kuli. Następnie podziel ją na 2 części i uformuj cienkie wałeczki. Każdy z nich podziel na kawałki ok. 1,5 cm i ulep zgrabne kluseczki (w typie kopytek). Przy pomocy widelca odciśnij na nich rowki.
Zagotuj w garnku osoloną wodę i wrzucaj do niego partiami porcje gnochci. Gotuj je na wolnym ogniu około minutę od wypłynięcia. Podawaj gorące polane roztopionym masełkiem, posypane cukrem i cynamonem.Źródło: Kurier TV