Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gnocchi: Włoskie kluski na słodko"
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3013
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3013
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 236
Składniki
Ser biały zmiel kilkakrotnie. Wbij 2 jajka i dodaj przesianą mąkę pszenną.
Zagniataj ciasto do momentu powstania zwartej kuli. Następnie podziel ją na 2 części i uformuj cienkie wałeczki. Każdy z nich podziel na kawałki ok. 1,5 cm i ulep zgrabne kluseczki (w typie kopytek). Przy pomocy widelca odciśnij na nich rowki.
Zagotuj w garnku osoloną wodę i wrzucaj do niego partiami porcje gnochci. Gotuj je na wolnym ogniu około minutę od wypłynięcia. Podawaj gorące polane roztopionym masełkiem, posypane cukrem i cynamonem.Źródło: Kurier TV