Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gnocchi: Włoskie kluski na słodko"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Ser biały zmiel kilkakrotnie. Wbij 2 jajka i dodaj przesianą mąkę pszenną.
Zagniataj ciasto do momentu powstania zwartej kuli. Następnie podziel ją na 2 części i uformuj cienkie wałeczki. Każdy z nich podziel na kawałki ok. 1,5 cm i ulep zgrabne kluseczki (w typie kopytek). Przy pomocy widelca odciśnij na nich rowki.
Zagotuj w garnku osoloną wodę i wrzucaj do niego partiami porcje gnochci. Gotuj je na wolnym ogniu około minutę od wypłynięcia. Podawaj gorące polane roztopionym masełkiem, posypane cukrem i cynamonem.Źródło: Kurier TV