Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gnocchi: Włoskie kluski na słodko"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Ser biały zmiel kilkakrotnie. Wbij 2 jajka i dodaj przesianą mąkę pszenną.
Zagniataj ciasto do momentu powstania zwartej kuli. Następnie podziel ją na 2 części i uformuj cienkie wałeczki. Każdy z nich podziel na kawałki ok. 1,5 cm i ulep zgrabne kluseczki (w typie kopytek). Przy pomocy widelca odciśnij na nich rowki.
Zagotuj w garnku osoloną wodę i wrzucaj do niego partiami porcje gnochci. Gotuj je na wolnym ogniu około minutę od wypłynięcia. Podawaj gorące polane roztopionym masełkiem, posypane cukrem i cynamonem.Źródło: Kurier TV