Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gnocchi z batatów"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27518
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27518
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Bataty umyj i ugotuj w dużej ilości wody. Odcedź, opłucz pod zimną wodą i obierz ze skórki. Przetrzyj na gładką masę i odstaw. Gdy masa wystygnie, wymieszaj ją z łyżeczką soli, dodaj jajko i mąkę, całość zmiksuj.
Na stolnicy wysypanej mąką uformuj wałek i pokrój go na 1,5 cm kawałki. Każdy spłaszcz widelcem. Dużą ilość posolonej wody wlej do rondla i zagotuj. Porcjami wrzucaj kluski i gotuj 5 minut. Kiedy wypłyną, wyjmij łyżką cedzakową i osusz na papierowym ręczniku.
Na patelni rozgrzej oliwę. Usmaż gnocchi na złotobrązowy kolor. Dodaj pokrojone pomidory i całość lekko podsmaż.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie ułóż na czterech talerzach, posyp rukolą, startym parmezanem i posiekanymi pistacjami.Źródło: Na żywo