Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie gołąbki z kapusty pekińskiej z farszem z kaszy bulgur i warzyw.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 100
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101280
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5807
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 100
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101280
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5807
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Marchewkę i seler obrać i umyć, cukinię tylko umyć. Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dusić pod przykryciem z dodatkiem soli i dwóch łyżek oleju przez około 15 minut.
Jarzyny zdjąć z płyty grzewczej, dodać do nich kaszę, czosnek niedźwiedzi, cząber i pieprz, wymieszać i odstawić.
Z kapusty odciąć białą końcówkę, liście umyć pod bieżącą wodą.
Naczynie żaroodporne natłuścić lekko olejem. Każdy liść nadłamać w dwóch lub trzech miejscach, nałożyć na niego łyżkę farszu, zawinąć i ułożyć w naczyniu.
Po przygotowaniu wszystkich gołąbków i ułożeniu ich w naczyniu skropić je przyprawą do zup.
Zapiekać pod przykryciem w temperaturze około 190 stopni Celsjusza przez 45-50 minut.