Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki Ala Meksykańskie

Gołąbki Ala Meksykańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 5941

Dodano:

Odsłon: 1909

Gołąbki kto ich nie lubi, mielone w kapustce, w pysznym sosie pomidorowym, trochę się wahałam zrobić inaczej, a teraz będę zachęcać do zrobienia, bo są jeszcze lepsze niż zwyczajne.

Składniki

  • Główka kapusty
  • ½ kg mięsa mielonego
  • Cebula mała
  • Jajko
  • Papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • ½ torebki ryżu
  • 10 dag sera żółtego
  • marchew
  • Sól
  • Majeranek
  • Sos meksykański w słoiczku
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę obgotować, następnie oddzielić liście i usunąć głąby, ryż gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz ryż.

  2. 3. Wbijamy jajko oraz dodajemy pokrojoną drobno paprykę i ogórki.

  3. 4. Wsypujemy majeranek, sól i starty na tarce o dużych oczach ser oraz marchew.

  4. 5. Rozkładamy liść kapusty, na środek nakładamy farsz i zawijamy.

  5. 6. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i zapiekamy 50 minut w 180°C.

  6. 7. Gołąbki gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń