Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki są pyszne z pieczywem polecam! Uwielbiam tą wersję gołąbków!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Kapustę siekamy, solimy i odstawiamy na 3 godziny. Cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę odciskamy, dodajemy resztę składników i dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy gołąbki- owalne kształty. Obtaczamy je w mące i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Układamy w brytfance lub w garnku jeden koło drugiego. Uzupełniamy wodą, tak by były przykryte. Wstawiamy do piekarnika lub dusimy na kuchni przez 45 minut na małym ogniu. Podajemy polane dowolnym sosem.