Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki są pyszne z pieczywem polecam! Uwielbiam tą wersję gołąbków!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414862
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414862
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Składniki
Kapustę siekamy, solimy i odstawiamy na 3 godziny. Cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę odciskamy, dodajemy resztę składników i dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy gołąbki- owalne kształty. Obtaczamy je w mące i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Układamy w brytfance lub w garnku jeden koło drugiego. Uzupełniamy wodą, tak by były przykryte. Wstawiamy do piekarnika lub dusimy na kuchni przez 45 minut na małym ogniu. Podajemy polane dowolnym sosem.