Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki mięsne, po kaszubsku

Gołąbki mięsne, po kaszubsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 80

Sprawdzony przepis na "Gołąbki mięsne, po kaszubsku"

Składniki

  • pół kg mięsa mielonej wieprzowiny
  • po 2 marchewki i pietruszki
  • pół główki kapusty włoskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag ryżu
  • 3 jajka
  • pół szklanki kaszy manny
  • 2 łyżki mąki
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • koncentrat pomidorowy
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kapustę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Ryż ugotuj na półtwardo. Jajka rozrzep.

  2. Mięso wymieszaj z warzywami, ryżem, kaszą manną i jajkami, przypraw. Z masy uformuj podłu żne kotlety. Obtocz w mące, obsmaż na oleju. Włóż do garnka z bulionem, duś około 20 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś jeszcze 15 minut.

  3. Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,80 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń