Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki mięsne, po kaszubsku"
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3186
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6656
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3186
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6656
Składniki
Marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kapustę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Ryż ugotuj na półtwardo. Jajka rozrzep.
Mięso wymieszaj z warzywami, ryżem, kaszą manną i jajkami, przypraw. Z masy uformuj podłu żne kotlety. Obtocz w mące, obsmaż na oleju. Włóż do garnka z bulionem, duś około 20 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś jeszcze 15 minut.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie