Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki pieczone z kaszą i ryżem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
<strong>Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Ryż i kaszę gotuję. Mieszam z mięsem, doprawiam. Liście kapusty sparzam, usuwam zgrubienia.
Na liście nakładam farsz i zwijam gołąbki. Układam je w żaroodpornym naczyniu na liściach kapusty. Gołąbki posypuję vegetą i wiórkami masła. Tak układam kolejne warstwy. Wierzch też przykrywam liśćmi, wlewam wodę (pół szklanki), piekę w piekarniku, w temp. 180°C. Gdy woda wrze, zmniejszam temp. do 120°C i duszę ok. 20 min. Wlewam koncentrat, duszę jeszcze 20 minut. na sos gotuję i go zagęszczam.
90 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 1,30 zł • Przepis na 10 porcjiŹródło: Kobieta i życie