Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki szpinakowe"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1059
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1059
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Szpinak sparz w posolonej wodzie, przelej zimną i odsącz na sitku. Chleb pokrój na kawałki i przyrumień na suchej patelni. Mielone mięso połącz z jajkiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszaj. Na koniec wsyp ostudzone grzanki.
Z masy mięsnej zrób małe wałeczki, a następnie owiń je liśćmi szpinaku (roladki można przewiązać nitką). Wlej wodę do rondla i włóż sitko do gotowania na parze, a następnie połóż na nim roladki. Rondel przykryj pokrywką i ugotuj rolady. Podawaj z zapiekanymi ziemniakami i sosem.Źródło: Na żywo