Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne gołąbeczki,polecam:)
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1032
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 934
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1032
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 934
Składniki
Obrać mięso z połowy wcześniej upieczonej kaczki ,skóry wyrzuciłam.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić,dodać pokrojone pieczarki i usmażyć. Pod koniec smażenia dodać poszarpane mięso kaczki,doprawić do smaku ,ziołami,imbirem,solą,pieprzem i maggi. Wystudzić. Oderwać z kapusty liście,łatwo odchodzą gdy zetniemy spód . Zagotować wodę i przez moment sparzyć liście by można je było zwinąć. Wystudzony farsz kłaść łyżką na liście,zawinąć i układać w naczyniu żaroodpornym ,wcześniej spód wyłożyć paroma liśćmi.
Ułożone gołąbki przykryć kilkoma liśćmi i zalać bulionem w którym rozpuszczony jest koncentrat pomidorowy.Na pół litra bulionu dać pół słoiczka koncentratu ( około 2 kopiate łyżeczki) Zapiekać w nagrzanym piekarniku,około 35-40min.
Smacznego życzę!