Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne gołąbeczki,polecam:)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1214
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1214
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Obrać mięso z połowy wcześniej upieczonej kaczki ,skóry wyrzuciłam.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić,dodać pokrojone pieczarki i usmażyć. Pod koniec smażenia dodać poszarpane mięso kaczki,doprawić do smaku ,ziołami,imbirem,solą,pieprzem i maggi. Wystudzić. Oderwać z kapusty liście,łatwo odchodzą gdy zetniemy spód . Zagotować wodę i przez moment sparzyć liście by można je było zwinąć. Wystudzony farsz kłaść łyżką na liście,zawinąć i układać w naczyniu żaroodpornym ,wcześniej spód wyłożyć paroma liśćmi.
Ułożone gołąbki przykryć kilkoma liśćmi i zalać bulionem w którym rozpuszczony jest koncentrat pomidorowy.Na pół litra bulionu dać pół słoiczka koncentratu ( około 2 kopiate łyżeczki) Zapiekać w nagrzanym piekarniku,około 35-40min.
Smacznego życzę!