Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki w kapuście pekińskiej z pieczonym kaczym mięsem i pieczarkami.

Gołąbki w kapuście pekińskiej z pieczonym kaczym mięsem i pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14527

Dodano:

Odsłon: 855

Bardzo smaczne gołąbeczki,polecam:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrać mięso z połowy wcześniej upieczonej kaczki ,skóry wyrzuciłam.

  2. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić,dodać pokrojone pieczarki i usmażyć.

    Pod koniec smażenia dodać poszarpane mięso kaczki,doprawić do smaku ,ziołami,imbirem,solą,pieprzem i maggi.

    Wystudzić.

    Oderwać z kapusty liście,łatwo odchodzą gdy zetniemy spód .

    Zagotować wodę i przez moment sparzyć liście by można je było zwinąć.

    Wystudzony farsz kłaść łyżką na liście,zawinąć i układać w naczyniu żaroodpornym ,wcześniej spód wyłożyć paroma liśćmi.

  3. Ułożone gołąbki przykryć kilkoma liśćmi i zalać bulionem w którym rozpuszczony jest koncentrat pomidorowy.Na pół litra bulionu dać pół słoiczka koncentratu ( około 2 kopiate łyżeczki)

    Zapiekać w nagrzanym piekarniku,około 35-40min.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń