Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne gołąbeczki,polecam:)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162957
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 252
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 57
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162957
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 252
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 57
Składniki
Obrać mięso z połowy wcześniej upieczonej kaczki ,skóry wyrzuciłam.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić,dodać pokrojone pieczarki i usmażyć. Pod koniec smażenia dodać poszarpane mięso kaczki,doprawić do smaku ,ziołami,imbirem,solą,pieprzem i maggi. Wystudzić. Oderwać z kapusty liście,łatwo odchodzą gdy zetniemy spód . Zagotować wodę i przez moment sparzyć liście by można je było zwinąć. Wystudzony farsz kłaść łyżką na liście,zawinąć i układać w naczyniu żaroodpornym ,wcześniej spód wyłożyć paroma liśćmi.
Ułożone gołąbki przykryć kilkoma liśćmi i zalać bulionem w którym rozpuszczony jest koncentrat pomidorowy.Na pół litra bulionu dać pół słoiczka koncentratu ( około 2 kopiate łyżeczki) Zapiekać w nagrzanym piekarniku,około 35-40min.
Smacznego życzę!