Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite gołąbki wypełnione farszem z delikatnego mięsa cielęcego, ryżu i kaszy perłowej. Całość podana z lekkim, domowym przecierem pomidorowym oraz świeżą natką pietruszki.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2331
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3473
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4215
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74167
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 575
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2331
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3473
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4215
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74167
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 575
Składniki
Kapustę parzymy w lekko osolonej wodzie, a następnie wycinamy głąb i oddzielamy liście. Ryż i kaszę perłową dokładnie płuczemy, a następnie gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju z dodatkiem łyżeczki masła.
Cielęcinę mielimy w maszynce do mięsa i dodajemy do niej ryż, kaszę perłową, łyżkę śmietany i zeszkloną cebulkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, czosnkiem granulowanym, solą oraz dwoma rodzajami pieprzu. Powstały farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy gołąbki.
Uformowane gołąbki układamy na wyłożonej liśćmi kapusty brytfance, zalewamy bulionem wymieszanym z przecierem pomidorowym, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 1 godzinę.
Gołąbki podajemy z przecierem pomidorowym i świeżą zieleniną. Życzę smacznego! :)