Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kapusty pekińskiej"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Monika Gorowa ze Świebodzina
90 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 15 porcji
Kapustę obieram z liści, wykrawam z nich grubsze części i pojedynczo zanurzam we wrzątku, by lekko zmiękły. Odkładam na sito.
Mięso przyprawiam do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami. Dodaję jajko, posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę oraz ugotowany ryż. Z masy mięsnej formuję kulki i zawijam je w liście kapusty. Następnie wkładam gołąbki do garnka (warto ułożyć na jego dnie kilka liści kapusty, żeby gołąbki się nie przypaliły), zalewam bulionem, wrzucam liście laurowe, ziele angielskie i gotuję 30-40 min. 15 minut przed końcem dodaję koncentrat. Gołąbki podaję z ziemniakami.Źródło: Kobieta i życie