Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kapusty pekińskiej"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 233
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35036
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 233
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35036
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Składniki
Monika Gorowa ze Świebodzina
90 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 15 porcji
Kapustę obieram z liści, wykrawam z nich grubsze części i pojedynczo zanurzam we wrzątku, by lekko zmiękły. Odkładam na sito.
Mięso przyprawiam do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami. Dodaję jajko, posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę oraz ugotowany ryż. Z masy mięsnej formuję kulki i zawijam je w liście kapusty. Następnie wkładam gołąbki do garnka (warto ułożyć na jego dnie kilka liści kapusty, żeby gołąbki się nie przypaliły), zalewam bulionem, wrzucam liście laurowe, ziele angielskie i gotuję 30-40 min. 15 minut przed końcem dodaję koncentrat. Gołąbki podaję z ziemniakami.Źródło: Kobieta i życie