Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z kaszą i pieczarkami"
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 528
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1426
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 735
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1343
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 335
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 528
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1426
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 735
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1343
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 335
Składniki
Kaszę dokładnie przepłukać na sitku, lekko osolić, ugotować do miękkości, by była kleista. Kapustę umyć, obrać z brzydkich liści, głąb wyciąć. Moczyć 3-4 min we wrzątku. Wystudzić, liście pooddzielać.
Cebulę umyć, obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce masła. Dodać oczyszczone, drobno pokrojone pieczarki, udusić. Wymieszać z kaszą, jajkiem, bułką, doprawić solą, pieprzem i drobno posiekaną natką. Zawijać w liście, ułożyć w garnku wyłożonym liśćmi kapusty, zalać bulionem, dusić pod przykryciem ok. 30 min.
Na łyżce masła zeszklić posiekany czosnek, dodać pomidory wraz z zalewą, udusić, doprawić do smaku. Zalać gołąbki.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium