Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z kaszą i pieczarkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Kaszę dokładnie przepłukać na sitku, lekko osolić, ugotować do miękkości, by była kleista. Kapustę umyć, obrać z brzydkich liści, głąb wyciąć. Moczyć 3-4 min we wrzątku. Wystudzić, liście pooddzielać.
Cebulę umyć, obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce masła. Dodać oczyszczone, drobno pokrojone pieczarki, udusić. Wymieszać z kaszą, jajkiem, bułką, doprawić solą, pieprzem i drobno posiekaną natką. Zawijać w liście, ułożyć w garnku wyłożonym liśćmi kapusty, zalać bulionem, dusić pod przykryciem ok. 30 min.
Na łyżce masła zeszklić posiekany czosnek, dodać pomidory wraz z zalewą, udusić, doprawić do smaku. Zalać gołąbki.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium