Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z kaszą i pieczarkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Kaszę dokładnie przepłukać na sitku, lekko osolić, ugotować do miękkości, by była kleista. Kapustę umyć, obrać z brzydkich liści, głąb wyciąć. Moczyć 3-4 min we wrzątku. Wystudzić, liście pooddzielać.
Cebulę umyć, obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce masła. Dodać oczyszczone, drobno pokrojone pieczarki, udusić. Wymieszać z kaszą, jajkiem, bułką, doprawić solą, pieprzem i drobno posiekaną natką. Zawijać w liście, ułożyć w garnku wyłożonym liśćmi kapusty, zalać bulionem, dusić pod przykryciem ok. 30 min.
Na łyżce masła zeszklić posiekany czosnek, dodać pomidory wraz z zalewą, udusić, doprawić do smaku. Zalać gołąbki.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium