Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z użyciem kaszy jaglanej w naszym wykonaniu. Tym razem przyszedł czas na gołąbeczki :P. Czy ta potrawa jest zdrowa ? Chyba nie do końca. Gołąbek nie zawsze musi być z ryżem, prawda ?:D
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 653
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 653
Składniki
Kapustę wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem, zostawiając ją tam pod przykryciem na jakieś 30 minut.
Kaszę jaglaną gotujemy tak jak na opakowaniu lub po naszemu :P
Pierś mielimy w maszynce albo w malakserze. Naszym zdaniem lepiej w maszynce do mięsa.
Pieczarki czyścimy, obieramy i obgotowujemy chwilę. Następnie siekamy je bardzo drobno. Nasz farsz, czyli: kaszę jaglaną, piersi oraz pieczarki wyrabiamy w misce, doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawami.
Zawijamy w liście kapusty(oczywiście w każdy z osobna :P ). Tak przygotowane gołąbki wkładamy do garnka z rozgrzaną oliwą(Warto na dno ułożyć 1-2 liście kapusty co nie pozwoli, aby nasze gołąbki się przypaliły. Następnie dodajemy przecier mniej więcej 3 łyżki, oraz rosołek rozrobiony w około 300 ml gorącej wody. Gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż kapusta będzie miękka.