Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z łososiem"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 4929
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 4929
Składniki
Filet opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i wstawić na pół godziny do lodówki. Cebulę obrać i posiekać, usmażyć na złoty kolor. Dodać wino i zagotować. Wsypać posiekaną natkę.
Liście kapusty oddzielić, wybrać najładniejsze i wrzucać na osolony wrzątek. Po kilku minutach wyjmować i ścinać grube „nerwy”. Po wystudzeniu rozsmarować na liściach cebulę z winem i natką, na wierzchu układać kawałki łososia.
Zwijać kapustę w gołąbki. Ułożyć w garnku na kilku pozostałych liściach, zalać gorącym bulionem i krótko (maksymalnie 10 minut) obgotować. Udekorować plasterkami cytryny, pozostałą natką pietruszki i ziarenkami czerwonego pieprzu.Źródło: Twoje Imperium