Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z łososiem"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Składniki
Filet opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i wstawić na pół godziny do lodówki. Cebulę obrać i posiekać, usmażyć na złoty kolor. Dodać wino i zagotować. Wsypać posiekaną natkę.
Liście kapusty oddzielić, wybrać najładniejsze i wrzucać na osolony wrzątek. Po kilku minutach wyjmować i ścinać grube „nerwy”. Po wystudzeniu rozsmarować na liściach cebulę z winem i natką, na wierzchu układać kawałki łososia.
Zwijać kapustę w gołąbki. Ułożyć w garnku na kilku pozostałych liściach, zalać gorącym bulionem i krótko (maksymalnie 10 minut) obgotować. Udekorować plasterkami cytryny, pozostałą natką pietruszki i ziarenkami czerwonego pieprzu.Źródło: Twoje Imperium