Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode warzywa są fantastycznie delikatne,więc smak gołąbków z młodej kapusty w towarzystwie młodej włoszczyzny jest niezastąpiony ! ! !
Włoszczyznę dokładnie umyć.Posiekać natkę,1 cebulę,1 gałązkę selera i lubczyku.Mięso połączyć z jajami,ryżem,zieleniną i przyprawami.Odstawić do lodówki.W tym czasie sparzyć i obrać lub najpierw obrać i sparzyć kapustę...zależy od kapusty ;-).Na liście nakładać farsz i zawijać w gołąbki.
Na dno rondla/garnka ułożyć kilka liści kapusty,potem rozłożyć włoszczyznę,a na tym wszystkim gołąbki i pokrojoną w półplasterki cebulę oraz posiekaną zieleninę.Zalać wodą,posolić i dusić na małym ogniu ok 30 min.Kiedy kapusta zmięknie wlać przecier pomidorowy i zrobić zaprawkę (2 łyżki mąki + szkl wody) Dusić jeszcze ok 10 min,aż sos zgęstnieje.
Zamiast przecieru można dodać przesmażone świeże pomidory ;-)
SMACZNEGO
Gołąbki w mojej wersji są z brązowym ryżem i mielonym mięsem drobiowym.Polane...
Odsłon: 3262
Młoda kapustka i do tego farsz z pieczarek,pyszne połączenie no i dietetyczne...
Odsłon: 2716
Przepis dnia
Gołąbki z młodej kapusty to pyszne i syte danie. W sezonie na młode warzywa z...
Odsłon: 3959
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1984
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 68
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 209
Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to...
Odsłon: 48
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1984
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 68
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 209
Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to...
Odsłon: 48
Składniki
Włoszczyznę dokładnie umyć.Posiekać natkę,1 cebulę,1 gałązkę selera i lubczyku.Mięso połączyć z jajami,ryżem,zieleniną i przyprawami.Odstawić do lodówki.W tym czasie sparzyć i obrać lub najpierw obrać i sparzyć kapustę...zależy od kapusty ;-).Na liście nakładać farsz i zawijać w gołąbki.
Na dno rondla/garnka ułożyć kilka liści kapusty,potem rozłożyć włoszczyznę,a na tym wszystkim gołąbki i pokrojoną w półplasterki cebulę oraz posiekaną zieleninę.Zalać wodą,posolić i dusić na małym ogniu ok 30 min.Kiedy kapusta zmięknie wlać przecier pomidorowy i zrobić zaprawkę (2 łyżki mąki + szkl wody) Dusić jeszcze ok 10 min,aż sos zgęstnieje.
Zamiast przecieru można dodać przesmażone świeże pomidory ;-)
SMACZNEGO
Przepisy Dania główne
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 9
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 57