Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z ryżowym nadzieniem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Składniki
Ryż wrzuć na lekko posolony wrzątek, ugotuj na sypko, odcedź, osącz na sitku. Przygotuj farsz do gołąbków: cebule obierz, posiekaj. Rozgrzej łyżkę masła, wrzuć cebule, zeszklij, mieszając. Dołóż do ryżu, wrzuć ciecierzycę, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.
Z kapusty wytnij głąb. Główkę włóż do dużego garnka z posolonym wrzątkiem i krótko sparz. Kolejno zdejmij zewnętrzne liście. Na każdym liściu połóż porcję przygotowanego farszu. Brzegi liści poskładaj do środka. Zwiń, formując gołąbki.
Gołąbki ułóż ciasno w garnku. Obłóż pozostałymi 2 łyżkami masła. Zalej bulionem. Dodaj listki laurowe oraz ziele angielskie. Duś pod przykryciem 60 minut.Źródło: Tina