Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z ryżowym nadzieniem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 227
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 65
...ale pyszny.
Odsłon: 150
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 227
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 65
...ale pyszny.
Odsłon: 150
Składniki
Ryż wrzuć na lekko posolony wrzątek, ugotuj na sypko, odcedź, osącz na sitku. Przygotuj farsz do gołąbków: cebule obierz, posiekaj. Rozgrzej łyżkę masła, wrzuć cebule, zeszklij, mieszając. Dołóż do ryżu, wrzuć ciecierzycę, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.
Z kapusty wytnij głąb. Główkę włóż do dużego garnka z posolonym wrzątkiem i krótko sparz. Kolejno zdejmij zewnętrzne liście. Na każdym liściu połóż porcję przygotowanego farszu. Brzegi liści poskładaj do środka. Zwiń, formując gołąbki.
Gołąbki ułóż ciasno w garnku. Obłóż pozostałymi 2 łyżkami masła. Zalej bulionem. Dodaj listki laurowe oraz ziele angielskie. Duś pod przykryciem 60 minut.Źródło: Tina