Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z wędzonką"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 76
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 329
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1446
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 76
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 329
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1446
Składniki
Kapustę umyć, osuszyć, starannie obrać ze zniszczonych liści. Główkę włożyć do dużego garnka i zalać wrzącą wodą.
Gdy się zagotuje, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować kilka minut. Kapustę dokładnie odcedzić i odstawić do ostudzenia.
Pomidory pociąć na ósemki lub w kostkę (warto je wcześniej sparzyć i obrać ze skóry). Papryki oczyścić, pokroić w kostkę. Przestudzoną kapustę obrać z liści, jeśli trzeba, ściąć grubsze nerwy. Ryż opłukać i ugotować w osolonej wodzie.
Boczek pokroić w kostkę lub paseczki. Cebulę posiekać. Boczek podsmażyć na patelni, dodać cebulę. Wymieszać z ryżem, doprawić do smaku. Farsz zawijać w liście kapusty. Ułożyć w garnku na sitku. Parować ok. 40-50 minut.
<strong>: ok. 75 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium