Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna golonka o intensywnym smaku. Zdecydowany faworyt na tle konkurencji. Mięso jest cudownie kruche i delikatne, a skórka lśniąca i zarumieniona. Z pewnością Wam zasmakuje. Wywaru z golonek nie wylewaj. Możesz go z powodzeniem wykorzystać do przygotowania zupy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9868
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1647
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 604
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3774
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9868
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1647
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 604
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3774
Składniki
Golonki dokładnie umyj. Każdą z nich ponacinaj w kilku miejscach. Następnie przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj na średnim ogniu, w trakcie gotowania zbieraj szumowinę z góry. Przypilnuj, żeby szumowina się nie zagotowała.
Po około 15 minutach do golonki dodaj pozostałe składniki: obrany imbir, obrane ząbki czosnku, dwa rodzaje sosu sojowego, cukier, ocet i wino. Golonki gotuj na wolnym ogniu przez około 2,5 godziny (golonki będą gotowe, kiedy mięso zacznie odchodzić od kości).
Golonki po chińsku odstaw na około 30 minut, żeby nabrały więcej smaku. Po tym czasie nakładaj na talerze i serwuj z ulubionymi dodatkami.