Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna golonka o intensywnym smaku. Zdecydowany faworyt na tle konkurencji. Mięso jest cudownie kruche i delikatne, a skórka lśniąca i zarumieniona. Z pewnością Wam zasmakuje. Wywaru z golonek nie wylewaj. Możesz go z powodzeniem wykorzystać do przygotowania zupy.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2053
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9642
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3316
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6751
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2053
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9642
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3316
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6751
Składniki
Golonki dokładnie umyj. Każdą z nich ponacinaj w kilku miejscach. Następnie przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj na średnim ogniu, w trakcie gotowania zbieraj szumowinę z góry. Przypilnuj, żeby szumowina się nie zagotowała.
Po około 15 minutach do golonki dodaj pozostałe składniki: obrany imbir, obrane ząbki czosnku, dwa rodzaje sosu sojowego, cukier, ocet i wino. Golonki gotuj na wolnym ogniu przez około 2,5 godziny (golonki będą gotowe, kiedy mięso zacznie odchodzić od kości).
Golonki po chińsku odstaw na około 30 minut, żeby nabrały więcej smaku. Po tym czasie nakładaj na talerze i serwuj z ulubionymi dodatkami.