Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Golonka w pieczarkach"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 110
Składniki
Piwo wymieszaj z listkami laurowymi, zielem angielskim, majerankiem, musztardą i posiekanym czosnkiem. Golonki umyj, osusz, włóż do zalewy piwnej. Odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.
Golonki włóż do naczynia żaroodpornego razem z zalewą. Pieczarki obierz, pokrój w plastry. Papryki oczyść, cebulę obierz, pokrój w kostkę. Kalafior podziel na małe różyczki. Por oczyść, umyj, pokrój w krążki.
Warzywa, ryż, bulion i keczup dobrze wymieszaj, przypraw. Rozsmaruj na golonkach. Piecz pod przykryciem ok. 40 minut w 180°C.
<strong>Przepis przysłał Rafał Nalikowski ze Skępego</strong>
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 4,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie