Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, delikatna i mięciutka golonka. Pachnąca ziołami i warzywami. Dietetyczna i lekkostrawna. Po prostu musicie ją wypróbować
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1605
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1605
Składniki
Golonki wcześniej wymoczyć godzinę w zimnej wodzie. Po czym zalać świeżą, zimną wodą tylko tyle, aby je przykryć. Dodać marchew, seler, cebulę oraz wszystkie zioła. Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem 2 godziny tak jak rosół czyli wywar powinien tylko pyrkać.
Pół godziny przed końcem gotowania, posolić i popieprzyć wywar do smaku. Rozgrzać w głębokim rondlu olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Włożyć marchewkę mini, dołożyć masło, cukier i podlać jedną chochelką wywaru z golonki. Kiedy marchewka jest miękka wyciągnąć z wywaru golonki, ułożyć na marchewce, wlać soku z cytryny i dusić wszystko razem jeszcze 15 minut.
Podawać z ulubioną surówką. Świetnie z daniem komponują się również buraczki ćwikłowe z chrzanem lub ogórek konserwowy czy też kiszony.