Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, delikatna i mięciutka golonka. Pachnąca ziołami i warzywami. Dietetyczna i lekkostrawna. Po prostu musicie ją wypróbować
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20041
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 541
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7077
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20041
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 541
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7077
Składniki
Golonki wcześniej wymoczyć godzinę w zimnej wodzie. Po czym zalać świeżą, zimną wodą tylko tyle, aby je przykryć. Dodać marchew, seler, cebulę oraz wszystkie zioła. Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem 2 godziny tak jak rosół czyli wywar powinien tylko pyrkać.
Pół godziny przed końcem gotowania, posolić i popieprzyć wywar do smaku. Rozgrzać w głębokim rondlu olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Włożyć marchewkę mini, dołożyć masło, cukier i podlać jedną chochelką wywaru z golonki. Kiedy marchewka jest miękka wyciągnąć z wywaru golonki, ułożyć na marchewce, wlać soku z cytryny i dusić wszystko razem jeszcze 15 minut.
Podawać z ulubioną surówką. Świetnie z daniem komponują się również buraczki ćwikłowe z chrzanem lub ogórek konserwowy czy też kiszony.