Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 273
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 303
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 273
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Pokrojony czosnek mieszam z pozostałymi składnikami marynaty i smaruję nią umyte, oczyszczone ze szczeciny golonki. Odstawiam na co najmniej 24 godziny do lodówki.
Trzy rękawy do pieczenia związuję z jednej strony, wkładam do każdego jedną golonkę z marynatą, wlewam pół szklanki wody. Związuję z drugiej strony.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wlewam dwie szklanki wody, układam na niej szczelnie zamknięte rękawy z golonkami.
Piekę 2-2,5 godz. (zależnie od wielkości golonek) w 200oC, już bez podlewania wodą i obracania mięsa.
<strong>Czas przygotowania 2 dni. Cena jednej golonki ok. 8 zł.
Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa.</strong>Źródło: Rewia