Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 199
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 849
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3455
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27273
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 199
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 849
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3455
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27273
Składniki
Pokrojony czosnek mieszam z pozostałymi składnikami marynaty i smaruję nią umyte, oczyszczone ze szczeciny golonki. Odstawiam na co najmniej 24 godziny do lodówki.
Trzy rękawy do pieczenia związuję z jednej strony, wkładam do każdego jedną golonkę z marynatą, wlewam pół szklanki wody. Związuję z drugiej strony.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wlewam dwie szklanki wody, układam na niej szczelnie zamknięte rękawy z golonkami.
Piekę 2-2,5 godz. (zależnie od wielkości golonek) w 200oC, już bez podlewania wodą i obracania mięsa.
<strong>Czas przygotowania 2 dni. Cena jednej golonki ok. 8 zł.
Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa.</strong>Źródło: Rewia