Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonki w kapuście"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10412
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3049
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2145
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 833
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10412
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3049
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2145
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 833
Składniki
Golonki, kiszoną kapustę i przyprawy zalej w rondlu wodą. Gotuj do miękkości. Mięso wyjmij, kapustę dobrze odciśnij z wody.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na suchej patelni. Wymieszaj z kapustą. Ułóż w formie. Włóż golonki. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie