Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gotowane pierogi z mozzarellą"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Składniki
1 cebulę obierz i posiekaj. Pół cukinii odkrój, resztę obierz, pozbaw nasion i pokrój w kosteczkę. Podobnie pokrój mozzarellę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę. Dodaj cukinię, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Połącz z mozzarellą, solą i pieprzem do smaku.
Z mąki, jajek, łyżki oleju i szczypty soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj je, szklanką wytnij krążki. Nakładaj farsz i dokładnie zlepiaj ciasto, formując pierogi. Gotuj w osolonej wodzie 2 min od czasu wypłynięcia.
Odłożoną cukinię pokrój w plastry, sparz wrzątkiem. Drugą cebulę pokrój w pióra, zeszklij na oleju. Wymieszaj z cukinią, dopraw solą. Podawaj do pierogów.
porcji , czas ok. 80 min; porcja – 280 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety