Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grecki przysmak"
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 175
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 472
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 40
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 175
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 472
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 40
Składniki
Cukinię opłucz starannie pod bieżącą wodą. Odetnij zgrubiałe końcówki, pokrój w plasterki. W ten sam sposób przygotuj bakłażan. Pomidorki oderwij z gałązek, opłucz i osusz. Przekrój na połówki.
Kilka łyżek oliwy utrzyj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sporą szczyptą soli i pieprzem do smaku. Marynatą polej przygotowane warzywa, przemieszaj. Odstaw na kilkanaście minut. Następnie warzywa rozłóż na tacce do grilla. Piecz, obracając, kilkanaście minut.
Przygotuj gęsty dip do warzyw. Ser feta (lub typu bałkańskiego) pokrusz. Utrzyj z gęstym jogurtem. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Dodaj do dipu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj do warzyw.
porcje , czas ok. 20 min; porcja – 120 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety