Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grecki przysmak"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 274
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104571
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9082
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 274
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104571
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9082
Składniki
Cukinię opłucz starannie pod bieżącą wodą. Odetnij zgrubiałe końcówki, pokrój w plasterki. W ten sam sposób przygotuj bakłażan. Pomidorki oderwij z gałązek, opłucz i osusz. Przekrój na połówki.
Kilka łyżek oliwy utrzyj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sporą szczyptą soli i pieprzem do smaku. Marynatą polej przygotowane warzywa, przemieszaj. Odstaw na kilkanaście minut. Następnie warzywa rozłóż na tacce do grilla. Piecz, obracając, kilkanaście minut.
Przygotuj gęsty dip do warzyw. Ser feta (lub typu bałkańskiego) pokrusz. Utrzyj z gęstym jogurtem. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Dodaj do dipu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj do warzyw.
porcje , czas ok. 20 min; porcja – 120 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety