Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grecki przysmak"
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 99
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 211
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 99
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 211
Składniki
Cukinię opłucz starannie pod bieżącą wodą. Odetnij zgrubiałe końcówki, pokrój w plasterki. W ten sam sposób przygotuj bakłażan. Pomidorki oderwij z gałązek, opłucz i osusz. Przekrój na połówki.
Kilka łyżek oliwy utrzyj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sporą szczyptą soli i pieprzem do smaku. Marynatą polej przygotowane warzywa, przemieszaj. Odstaw na kilkanaście minut. Następnie warzywa rozłóż na tacce do grilla. Piecz, obracając, kilkanaście minut.
Przygotuj gęsty dip do warzyw. Ser feta (lub typu bałkańskiego) pokrusz. Utrzyj z gęstym jogurtem. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Dodaj do dipu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj do warzyw.
porcje , czas ok. 20 min; porcja – 120 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Dania główne
Placki ziemniaczane z cukinią
Dania główne
Biała kiełbasa w piwie
Dania główne
Kiełbasa biała po krzyżacku
Pierś kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Szybki i prosty przepis na obiad. W roli głównej pierś z kurczaka. Zawsze ma...
Odsłon: 6
Placki ziemniaczane z cukinią
Co powiecie na placki ziemniaczane w nieco zmienionym wydaniu? Dodajcie do ci...
Odsłon: 21