Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne klopsiki z mięsa wieprzowego podawane w towarzystwie sosu tzatziki są idealnym pomysłem na rodzinne spotkania przy grillu. Orzeźwiający dip ze świeżego ogórka i świeżego koperku to również doskonały dodatek do mięs lub szaszłyków.
Nóż kuchenny, tarka, patelnia, deska do krojenia, talerze głębokie lub płytkie, łyżka stołowa
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4327
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4327
Składniki
Do mięsa mielonego wbić jaja, posiekaną drobno czerwoną cebulę, kilka łyżek bułki tartej, doprawić przyprawami. Dobrze wyrobić masę. Zwilżonymi wodą dłońmi formować małe kuleczki. Dokładnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej. Mięso smażyć do nabrania brązowego koloru. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Koperek drobno posiekać, ogórka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mocno odcisnąć z nadmiaru wody. Przełożyć do miski, dodać koperek i jogurt grecki. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu można dodać oliwę. Potrawę można podawać jako danie główne z dodatkiem puree lub frytek bądź przystawkę na grillu. Smacznego!