Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1574
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1276
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1574
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1276
Składniki
Plastry szynki oprószyć solą i pieprzem z obu stron ,owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Czosnek obrać. Pataty obrać i pokroić w grubsze słupki. Smażyć na głębokim oleju ,tak jak zwykłe frytki. Wyjąć łyżką cedzakową i wyłożyć na ręczniki kuchenne by osączyć z nadmiaru tłuszczu ,posolić. Szynkę smażyć na patelni do grillowania ,z obu stron na rumiano razem z czosnkiem. Polecam z sosem BBQ lub paprykowym.