Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybkie w przygotowaniu i smaczne danie z grilla. Musimy tylko pamiętać, że solimy je dopiero po zdjęciu z rusztu. Dodatek masła ziołowego czyni go wyjątkowo smacznym . Polecam.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 778
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425045
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336978
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 778
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425045
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336978
Składniki
Steki lekko rozbić na grubość 3-4 cm. Każdy posmarować oliwą z obu stron i oprószyć grubo zmielonym pieprzem. Odstawić na godzinę w temperaturze pokojowej. Smażyć na mocno rozgrzanym ruszcie , najpierw przez 3-5 minut z każdej strony i dodatkowo po 1 minucie już na wolniejszym ogniu. Zdjąć z rusztu i dopiero na talerzu posolić. Nie podawać od razu, tylko odczekać 3-4 minuty, by "doszły". Na wierzchu każdego ułożyć po łyżeczce masła ziołowego. Dobrze zgrillowany stek , powinien być w środku lekko różowy.