Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybkie w przygotowaniu i smaczne danie z grilla. Musimy tylko pamiętać, że solimy je dopiero po zdjęciu z rusztu. Dodatek masła ziołowego czyni go wyjątkowo smacznym . Polecam.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1362
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12213
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1362
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12213
Składniki
Steki lekko rozbić na grubość 3-4 cm. Każdy posmarować oliwą z obu stron i oprószyć grubo zmielonym pieprzem. Odstawić na godzinę w temperaturze pokojowej. Smażyć na mocno rozgrzanym ruszcie , najpierw przez 3-5 minut z każdej strony i dodatkowo po 1 minucie już na wolniejszym ogniu. Zdjąć z rusztu i dopiero na talerzu posolić. Nie podawać od razu, tylko odczekać 3-4 minuty, by "doszły". Na wierzchu każdego ułożyć po łyżeczce masła ziołowego. Dobrze zgrillowany stek , powinien być w środku lekko różowy.